Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радка Стайкова – една българка от Швеция, нагърбила се с тежката задача да приобщи българчетата към шведската образователна система и новите им приятели

Снимка: личен архив

Радка Стайкова от 11 години живее в Швеция. Там я отвежда любовта. Учителската професия й липсва и започват да се редят курсове по шведски език, квалификация в шведски университет за преподавател по чужд език, а именно български. Какво предлага шведската образователна  система на чужденците в страната? Как  преподавател по майчин език изпълнява нелеката задача да образова и да бъде посредник между децата и новата среда, в която живеят? Ще го научите от Радка Стайкова, която, тръгвайки си от България, не носи  в багажа си „Горнооряховски суджук” и българска ракийка, а книги за своите български възпитаници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От ПАСЕ са притеснени от обвиненията за купен и контролиран вот в България

Делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) за наблюдение на отминалите в България парламентарни избори на 27 октомври отчете професионалното организиране и провеждане на вота, но и вкоренената липса на доверие сред..

публикувано на 28.10.24 в 18:27

При 100% обработени протоколи на ЦИК: 8 формации влизат в 51-вия парламент (ОБНОВЕНА)

След предсрочния парламентарен вот на 27 октомври, Централната избирателна комисия публикува междинни данни от 100% обработени протоколи от СИК. В 51-вия парламент влизат ОСЕМ политически формации: ГЕРБ-СДС – 26,39% „Продължаваме промяната -..

обновено на 28.10.24 в 18:08

Служебното правителство отчете, че се е справило с купения вот

Служебният премиер Димитър Главчев обяви на брифинг на полигона Ново село, че служебното правителство се е справило с купения вот. Като пример за справянето с купения вот той даде пример с увеличения брой проверки на избирателните машини - около 670 при..

публикувано на 28.10.24 в 13:29