Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българчета с отличие от конкурс в Индия

Снимка: БТА

Деветгодишните близнаци Марина и Никола Кацарски от арт школа "Колорит" в Плевен са удостоени с най-високото отличие на международно състезание под мотото "Борбата срещу Covid-19 - 2020", съобщи ръководителката на школата Майя Ананиева.

В конкурса са участвали 1700 творби на деца и младежи от 40 страни от различни континенти. Творбите отразяват преживяванията на малките художници на възраст от 6 до 19 години и на техните семейства, попаднали в тежката ситуация, както и надеждата на децата за живот без Covid-19.

Избраните и наградени детски творби ще бъдат отпечатани в брошури и предадени на Световната здравна организация, ЮНЕСКО и други световни организации за мащабни кампании, свързани с борбата срещу Covid-19, поясни Ананиева. Творбите са публикувани на сайта на международния конкурс "Picasso Art Contest" както и снимки на техните автори, уточни тя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четирима български автори ще бъдат представени на Панаира на книгата във Франкфурт на Майн

Министърът на културата Найден Тодоров откри официално българския национален щанд на Панаира на книгата в гр. Франкфурт на Майн, Германия – най-големия книжен форум в света: "Книгите са лекарство за нашите души. Те ни учат на емпатия, учат ни да..

публикувано на 18.10.24 в 16:55

Културни институти в България и в Чехия едновременно откриват изложбата “Значимите български чехи”

Изложба с плакати на тема “Значимите български чехи” ще бъде открита на 22 октомври т.г. в Българския културен институт в Прага и в Чешкия център в София. Тя се посвещава на 75-ата годишнина от създаването на двете културни средища. През XIX..

публикувано на 17.10.24 в 19:55

Балет "Арабеск" ни увлича в "Тайната Данте"

Премиерата на Балет Арабеск "Тайната Данте" е това, за което в културните кръгове в България говорят от една седмица, но очакват още от края на миналия театрален сезон. Спектакълът е създаден от много силен творчески колектив, като хореограф е..

публикувано на 17.10.24 в 13:00