Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За пети път “Опера на върховете” в Белоградчик

Снимка: operasofia.bg - архив

В летния театър на Белоградчик, разположен в подножието на скали и с естествена акустика, от 21 до 23 август ще се проведе петият фестивал “Опера на върховете”.

Заради епидемичната обстановка фестивалната програма включва по-малко прояви.

Откриващият оперен концерт ще бъде посветен на 170-ата годишнина от Белоградчишкото въстание срещу османската власт и в него ще участват солисти от Софийската опера под палката на Жорж Димитров.

Във втория ден ще бъде представена операта “Вълшебната флейта” от Моцарт, но адаптирана за деца. Фестивалът ще завърши с още едно детско представление – “Трите прасенца” от Александър Райчев. За първи път представленията няма да се играят сред естествените декори на прочутите Белоградчишки скали. Фестивалът се провежда по идея на Пламен Карталов, директор на Софийската опера и балет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рокаджиите от D2 празнуват 25 години на сцената с концерт в НДК

25 години музика, 25 години история, 25 години движеща сила в българската музикална индустрия – всичко това празнуват днес музикантите от D2 с концерт на сцената на Зала 1 на НДК. Групата е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият..

публикувано на 10.05.24 в 10:15

"Светоглас" представят България на вокалния фестивал "Акапела-Лайпциг"

Мъжката формация "Светоглас" е тазгодишният представител на страната ни в един от най-големите и престижни вокални фестивали в света – Acappella-Leipzig . Те ще изпълнят програма от български фолклор и църковни песнопения, които са неизменна част..

публикувано на 09.05.24 в 10:26

ОСТАВА с "Тест" за света ни днес и любовта

"Светът е тест за нас. Светът е стес и грях…" – пее фронтменът на група ОСТАВА Свилен Ноев в песента "Тест", с която изследват променения ни до неузнаваемост свят и подвластната му любов . Наскоро музикантите представиха и видеото към последния..

публикувано на 08.05.24 в 10:15