Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националните Славейкови празници през септември - със съкратена програма

Снимка: tryavna.bg

219 творби се борят за наградата на публиката в Националния конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови. Тя ще стане ясна след онлайн гласуване до края на месеца. Няма възрастово ограничение за гласуващите в конкурса, като всеки има право да подкрепи  любимата си творба само веднъж. Линкът за гласуване вече е достъпен на сайта на община Трявна.

Проявата е част от 16-тото издание на Националните Славейкови празници, които се провеждат под патронажа на президента Румен Радев. По традиция Славейковите празници се състоят през юни, но бяха отложени заради пандемията от Covid -19. Сега събитието ще протече под формата на Славейкова вечер на 12 септември, съобщават от общината в Трявна. В програмата, освен връчването на наградите на отличилите се в националния литературен конкурс, е предвидена изложба „Учители и ученици“ с творби на проф. Антон Дончев, доц. Роберт Цанев и Антон Георгиев.

Съставил: Йоан Колев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ансамбъл “Тракия” празнува 50-ата си годишнина с галаспектакъл в НДК

Прочутият Фолклорен ансамбъл “Тракия” ще отбележи 50-ия си юбилей тази вечер с галаспектакъл в зала 1 на Националния дворец на културата. Пловдивските инструменталисти, хористи и танцьри ще представят легендарни сценични произведения от своя репертоар,..

публикувано на 20.10.24 в 06:00

Четирима български автори ще бъдат представени на Панаира на книгата във Франкфурт на Майн

Министърът на културата Найден Тодоров откри официално българския национален щанд на Панаира на книгата в гр. Франкфурт на Майн, Германия – най-големия книжен форум в света: "Книгите са лекарство за нашите души. Те ни учат на емпатия, учат ни да..

публикувано на 18.10.24 в 16:55

Културни институти в България и в Чехия едновременно откриват изложбата “Значимите български чехи”

Изложба с плакати на тема “Значимите български чехи” ще бъде открита на 22 октомври т.г. в Българския културен институт в Прага и в Чешкия център в София. Тя се посвещава на 75-ата годишнина от създаването на двете културни средища. През XIX..

публикувано на 17.10.24 в 19:55