Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови рекламни клипове представят красотите на България

Снимка: архив

Министерството на туризма започна излъчването на първите три рекламни клипа от специална поредица от 20 видеа,  популяризиращи слабо популярни местности и туристически обекти в България. Клиповете се изготвят съвместно с Асоциацията на екскурзоводите в България. В двеминутните филмчета екскурзоводи разказват любопитни факти за места и забележителности, които въпреки своите изключителни достойнства и потенциал за развитие, са с ниска посещаемост от българските и чуждестранните туристи. 
Първият от клиповете представя красотите на Източните Родопи - каньона и поречието на река Арда. 

Вторият от готовите клипове е посветен на Ротондата „Св. Георги“ в София. Покрай нея всекидневно преминават стотици жители и гости на столицата, но малцина са влизали в нея, за да видят петте пласта стенописи. Ротондата е смятана за най-старата запазена сграда в София, която е построена в началото на IV век.
Третият клип от тази поредица е посветен на една малко известна гробница до хасковското село Александрово. Размерът й е впечатляващ, а стенописите в нея са добре запазени. В непосредствена близост до нея е Музеят на тракийското изкуство.

Клиповете са на български език и със субтитри на английски език. Инициативата е резултат от среща на министъра на туризма Марияна Николова с екскурзоводите през юли, съобщиха от ведомството. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38