Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови рекламни клипове представят красотите на България

Снимка: архив

Министерството на туризма започна излъчването на първите три рекламни клипа от специална поредица от 20 видеа,  популяризиращи слабо популярни местности и туристически обекти в България. Клиповете се изготвят съвместно с Асоциацията на екскурзоводите в България. В двеминутните филмчета екскурзоводи разказват любопитни факти за места и забележителности, които въпреки своите изключителни достойнства и потенциал за развитие, са с ниска посещаемост от българските и чуждестранните туристи. 
Първият от клиповете представя красотите на Източните Родопи - каньона и поречието на река Арда. 

Вторият от готовите клипове е посветен на Ротондата „Св. Георги“ в София. Покрай нея всекидневно преминават стотици жители и гости на столицата, но малцина са влизали в нея, за да видят петте пласта стенописи. Ротондата е смятана за най-старата запазена сграда в София, която е построена в началото на IV век.
Третият клип от тази поредица е посветен на една малко известна гробница до хасковското село Александрово. Размерът й е впечатляващ, а стенописите в нея са добре запазени. В непосредствена близост до нея е Музеят на тракийското изкуство.

Клиповете са на български език и със субтитри на английски език. Инициативата е резултат от среща на министъра на туризма Марияна Николова с екскурзоводите през юли, съобщиха от ведомството. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47

С великденско гмуркане в морето започва юбилейният сезон на остров Света Анастасия

Туристическият комплекс "Света Анастасия" край Бургас, който е и сред най-посещаваните български черноморски обекти, отбелязва 10-години от своето откриване като туристическа дестинация. Затова и туристическият сезон тази година започва по-рано –..

публикувано на 04.05.24 в 09:15