Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Майки за донорство“ популяризират донорството на яйцеклетки

Снимка: maikizadonorstvo.com

За осма поредна година фондация „Майки за донорство“ и софийската болница „Надежда“ организират благотворителна кампания „Дни на донорството“. Тя се провежда в дните от 4 до 6 декември. Целта й е да даде гласност по темата и да подпомогне максимално голям брой двойки с репродуктивни проблеми, предаде репортерката ни Поли Начева. От 2014 г. до днес фондацията е работила с над 4000 донора на яйцеклетки и сперматозоиди. Общо родените бебета с донорска клетка за този период с подкрепата на „Майки за донорство“ са над 2000. 

Тази година стартира и първият виртуален кабинет по асистирана репродукция, в който двойки от страната могат да направят първична консултация и да изготвят план за действие без да се налага да пътуват.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за обилни валежи в сряда за 7 най-южни области на България

В сряда , 29 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 13°, в София 9°. През деня ще има разкъсана облачност с превалявания. Главно в Южна България има условия за интензивни явления и градушки. Максималните температури ще са от..

публикувано на 28.05.24 в 19:40

България днес - 28 май 2024 г.

В „България днес“ на 28 май отделяме специално място на българите в Цариброд, а информационният повод е сключеното споразумение между БНР и Радио-телевизия Цариброд, по силата на което ще се обменят предавания и рубрики. Ние използвахме случая и..

публикувано на 28.05.24 в 19:00
Съветът на Европа

Отчетен е напредък на България срещу прането на пари

След 2022 г. България подобрява работата срещу прането на пари и финансирането на тероризма, посочва доклад на комисията на Съвета на Европа. Данните показват, че страната постига напредък по 10 от 12 показателя. Същевременно по нито един от..

публикувано на 28.05.24 в 16:01