Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Годишни награди на Министерството на туризма

Историческият парк край Варна - с годишна награда в туризма

Снимка: ipark.bg

За пети пореден път Министерството на туризма отличи представителите на бизнеса, общини и медии в Годишните награди в туризма – 2020. Тазгодишното издание на конкурса се проведе по правила, съобразени с противоепидемичните мерки в условията на Covid-19. Традиционно се запази само състезанието за голямата награда, в категория „Изборът на българите“ .

"В тази изпълнена с премеждия година е важно да бъдат показани добрите примери в сектора и да бъдат оценени постиженията в бранша, който въпреки всички трудности продължава да работи, коментира вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и благодари на заетите в сектора.  Тя подчерта, че с труда и старанието си представителите на бизнеса доказаха, че това не е просто икономически отрасъл, начин на препитание, но и кауза.

Въпреки кризисната 2020 г., към конкурса имаше интерес.
Близо 50 кандидати са подали заявка за участие за 10 категории в надпреварата. По време на онлайн вота са подадени близо 33 хил. гласа, като най-голям интерес е имало към голямата награда „Изборът на българите“. Над 11 хил. потребители гласуваха за „Исторически парк“, с. Неофит Рилски, Варна. Той бе избран сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.

С всички наградени от Министерството на туризма можете да се запознаете ТУК

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Басейн, джакузи и батут за детето – българинът вече иска лукс и екстри за лятната почивка

И тази година сезонът на Черноморието ни ще започне в началото на юли месец, а пикът ще е през август. Затова пък юни се очертава като слаб месец за почивки у нас. Може би защото все повече сънародници предпочитат в началото на лятото да..

публикувано на 20.06.24 в 10:30

Музеят на мозайките в Девня с Ден на отворените врати по повод своя годишнина

В Деня на отворените врати – 15 юни, за пръв път пред посетителите на Музея на мозайките в Девня ще бъдат представени и реставрираните находки, открити през 2023 година. Става въпрос за глинени съдове и лампи, изработени в стила на майсторите от..

публикувано на 15.06.24 в 08:15

Фестивал на цацата дава старт на летния сезон в Кранево

Любимият на малки и големи Фестивал на цацата поставя началото на морските приключения в курортното селце Кранево! Атрактивна програма, много музика, танци, игри и богата кулинарна селекция очакват гостите край северния ни черноморски бряг от 14..

публикувано на 14.06.24 в 11:10