Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поискахме съдействие за провеждане на парламентарния вот от над 120 държави

Снимка: Архив

Външното ни министерство се е свързало с над 120 държави по повод предстоящите парламентарни избори на 4 април и възможността българите зад граница да упражнят конституционното си право на вот.

“Ще се изправим пред много и неочаквани предизвикателства – всеки ден нещо е различно, защото отделните страни постоянно променят противоепидемичните мерки”, коментира пред Нова тв заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. Той каза още, че в някои европейски страни ще бъдат разкрити повече избирателни секции. Например, в Германия ще има 39 допълнителни места за гласуване извън дипломатическите представителства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Марин Йотов от Берлин очаква от политиците готовност за компромиси в името на правителство

В цяла Германия българите могат да гласуват в 66 секции. В Берлин те са пет, като във всяка от тях има машина. Изборният ден протича спокойно.   До момента са гласували малко над 800 души, което в сравнение с изборите на 9 юни е малко повече..

публикувано на 27.10.24 в 18:00

Малък е броят на гласуващите в Турция

Няма информация за сериозни проблеми при гласуването в Турция, предава специалния пратеник за изборите там Мария Петрова. Масово се гласува с машини, но от малък брой хора – така тя описва вота в югоизточната ни съседка. По-голяма е активността пред..

публикувано на 27.10.24 в 16:59
Иван Цанков

Иван Цанков, Аржентина: Хората трябва да гласуват с необходимото чувство на отговорност

Десетки хиляди са българите, които живеят в Аржентина. За съжаление точна статистика за техния брой не е правена, но според различни източници те варират от 50 000 до 150 000 души. Част от тях са емигранти от новата вълна, заселили се там след..

публикувано на 27.10.24 в 16:50