Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова среща в "Родина зад граница" в нощта на 24 януари

Снимка: БНР

„Родина зад граница“ е месечната среща в ефира на „Нощен хоризонт“. Място за себеизразяване. В студиото на БНР Станислава Пирчева и Добринка Добрева от Програма „Хоризонт“ и Красимир Мартинов от „Радио България“ ви очакват с въпроси и предложения за теми.

За да направим своеобразен мост между Родно и Чуждо, между Мое и Твое, между Тук и Там...

Веднъж месечно, с обединените усилия на „Радио България“ и Програма „Хоризонт“, БНР ви кани на откровена и човешка среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за свой временен или постоянен дом. И двете групи са „добре дошли“ да споделят в ефир важни за живота им въпроси, да разкажат как поддържат националния си дух в другата страна, как празнуват родните празници и какви връзки изграждат с новите си „роднини“.

В първата за 2021 година среща в „Родина зад граница“ ще чуем:

  • Младия фоторепортер Христо Русев, който ще ни разкаже за най- вълнуващите си репортажи в снимки, за историите на деца – бежанци и за надеждата, с която се е сблъскал очи в очи в бежански лагери и на българско-турската граница;
  • Евдокия Цветичова, за да ни запознае с новата инициатива на българите във Виена – детската библиотека, която ще отвори врати, веднага щом пандемията от Covid-19 започне да стихва;
  • Диана Фотева, която като специалист в орнаменталните композиции, вече 16 години създава шедьоври в домовете на знатни особи от Обединените арабски емирства …  

За връзка с нас използвайте:

  • Ефирните телефони: +359 889 202 207; +359 2 963 15 65; +359 2 93 36 743
  • Skype: noshtenhorizont.
  • Е-mail: radiobulgaria@bnr.bgnh@bnr.bg

Слушайте ни на вълните на Програма "Хоризонт" или онлайн на BNR Player от 00:15 часа на 24 януари 2021 г. 

Добре дошли! 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Научно Дружество на Българистите в Република Молдова

Българите в Молдова с поклон пред подвига на Христо Ботев и героите на България

Знаете ли, че в Молдовската столица Кишинев има улица, наречена на Христо Ботев? Точно там, на около три километра от центъра на града, се издига внушителен паметник на българския поет, революционер и общественик, загинал във Врачанския балкан на 1 юни..

обновено на 02.06.24 в 16:08

"Моето българско лято" сближава българчета от чужбина с родната ни култура

Инициативата "Моето българско лято" за четвърта година събира на образователна ваканция в България деца на снародници от чужбина. Проектът има за цел да събуди и запази у децата обич към българския език, литературното наследство, историята и..

публикувано на 01.06.24 в 07:55

Ефективни присъди за българи, източили 53,9 млн. паунда от британската социална система

Четирима българи, обвинени в една от най-големите измами със социални помощи и пране на пари във Великобритания, получиха присъди между 3 и 8 години затвор от съда в лондонския квартал “Ууд Грийн” , предаде кореспондентът на БНР..

публикувано на 30.05.24 в 16:50