Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания и Северна Македония разрешиха гласуването на българи от тяхна територия

| обновено на 27.01.21 в 13:04
Снимка: mfa.bg

Испания даде принципно съгласие за провеждането на избори за народни представители за Народно събрание на България на 4 април 2021 г. на територията на страната. За това съобщи българското Външно министерство.

В отговор на запитване от посолството ни в Мадрид испанското Външно министерство уточнява, че след консултации с Министерствата на вътрешните работи и на здравеопазването, към момента няма пречки за провеждане на изборите.

Въпреки това се отбелязва, че трябва да се следят развитието на епидемиологичната обстановка и санитарните мерки към датата на провеждане на изборите.

Северна Македония също даде съгласие в помещенията на посолството на България в Скопие и на българското Генерално консулство в Битоля да бъдат проведени избори за депутати за българския парламент. Това трябва да става при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Клуб на българските жени и семейства, Хамбург

Сънародници в Хамбург подготвят Втори фестивал на българската художествена литература

Изкушените от изящното слово могат да представят творбите си на Фестивала на българската художествена литература в Хамбург. " Приемаме заявки за участие на интересуващи се автори, читатели, актьори и обичащи художествено слово до 30 юни 2024 г." –..

публикувано на 28.06.24 в 08:25

Български учители от чужбина споделят опит във Великотърновския университет

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий“ е домакин на Шестата международна Еразъм+ седмица "Български училища зад граница". Дискусионният форум е предназначен за учители, преподаващи в български събото-неделни и целоседмични училища..

публикувано на 28.06.24 в 07:35
Руси Чанев

Актьорът Руси Чанев адаптира романа "Под игото" за българчетата в чужбина

"В първата глава, в която беглецът Иван Краличът търси подслон в приятелската къща на чорбаджи Марко в Бяла Черква, но не успява да се скрие там от преследвачите си. …. " Така започва аудио романът на романите в българската класическа..

публикувано на 27.06.24 в 09:10