Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Румъния, Азербайджан и Узбекистан ще гласуват в посолствата ни

Снимка: БГНЕС, архив

Българските граждани, пребиваващи в съседна Румъния ще могат да упражнят правото си на глас на 4 април 2021 г. за избор на народни представители за Народното събрание на България в посолството ни в Букурещ на адрес str. Rabat Nr.5, sector 1. 

Властите в Баку /Азербайджан/ и Ташкент /Узбекистан/ също дадоха съгласие за разкриване на избирателни секции в сградите на българските посолства в двете столици. 

Гласуването ще се провежда при спазване на местните противоепидемични мерки.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Научно Дружество на Българистите в Република Молдова

Българите в Молдова с поклон пред подвига на Христо Ботев и героите на България /Обновена/

Знаете ли, че в Молдовската столица Кишинев има улица, наречена на Христо Ботев? Точно там, на около три километра от центъра на града, се издига внушителен паметник на българския поет, революционер и общественик, загинал във Врачанския балкан на 1 юни..

обновено на 02.06.24 в 16:08
Училище

Когато и ученици, и учители са в час !

11 български училища по света от общо 262 в списъка на Министерството на образованието и науката за настоящата учеблна годна носят името на поета-революционер Христо Ботев. И всички те почитат паметта му на днешния 2 юни – Деня на Ботев и на..

публикувано на 02.06.24 в 08:28

"Моето българско лято" сближава българчета от чужбина с родната ни култура

Инициативата "Моето българско лято" за четвърта година събира на образователна ваканция в България деца на снародници от чужбина. Проектът има за цел да събуди и запази у децата обич към българския език, литературното наследство, историята и..

публикувано на 01.06.24 в 07:55