Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ продава билети и карти за градския транспорт в София

| обновено на 01.02.21 в 08:06
Снимка: БДЖ

От 1 февруари ще можем да си купим билет или карта за обществения транспорт в София от гарите в столицата и близките градове, съобщи общинският Център за градска мобилност.

Целта е пътниците да се снабдяват бързо и удобно с превозни документи за метро, трамвай, тролей или автобус в столичния град. В касите на БДЖ ще се продават билети за еднократно пътуване, талони от по 10 билети и дневни карти.

Касите, които ще ги предлагат, са на железопътните гари в столицата, в офисите на БДЖ при НДК и на ул."Гурко", както и на гарите в квартал Горна Баня и градовете Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово и Перник.

Това е първата стъпка от съвместната дейност между ЦГМ и БДЖ. Вече се работи и по втората - синхронизиране на разписанията на влаковете с тези на столичния обществен транспорт около гарите, включително и по възможността пътниците да избират предварително и онлайн как да се придвижват по-удобно в града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В системата на образованието прозират и болните места на обществото ни

След първия учебен ден за учениците в България – 15 септември – идва ред да започне новата учебна година и за студентите, тъй като повечето висши училища у нас отварят врати на 1 октомври. В този промеждутък от около две седмици можем да..

публикувано на 24.09.24 в 11:10

Как българин от Врачанско може да се окаже най-дълго живелият човек на земята

Кодовете на идентичност са основата на генеалогията – наука, която се занимава с родословията, с произхода на човека, с родословните и фамилни връзки. Кодовете на идентичност ни отличават като хора – в това е убеден гл. ас. Росен Гацин от Института по..

публикувано на 24.09.24 в 10:05

Българският външен министър обсъди с държавния секретар на САЩ въпроса за отпадането на визите

На среща в Ню Йорк с американския държавен секретар по Европа и Евразия Джеймс О'Брайън служебният външен министър Иван Кондов е поставил въпроса за включването на България в Програмата за безвизово пътуване на Съединените щати. По този..

публикувано на 24.09.24 в 09:49