Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подписка против ограниченията за влизане в България от Босилеград

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Подписка против изискването за представяне на PCR тест при влизане в България заради коронавируса върви сред българското малцинство в Босилеград, Сърбия. За това са съобщили от българския Културно-информационен център там. „Имаме много хора, които работят в София и пътуваха ежедневно преди ограниченията“, е казал Иван Николов от центъра. 

Изключение засега се прави само за работещите в Кюстендил срещу показан трудов договор. Подписката ще бъде изпратена на Министерския съвет, Министерството на здравеопазването на България и Главния държавен здравен инспектор, предаде Ангел Павлов от БНР – Благоевград.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба представя български мозайки в норвежкия град Ставангер

Изложбата “България и мозайките“ показва нашето културно-историческо наследство в норвежкия град Ставангер, съобщиха от българското посолство в Осло, което е организатор на събитието. “ Изложбата представя историята на България чрез избрани примери..

публикувано на 04.05.24 в 16:11
Снимка: Българското културно сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг

Дамски клуб протяга ръка на българките в Лайпциг и разкрива артистичната им страна

България през картините от миналото и бляна по завръщането обедини българките в Лайпциг. "Всички ние имахме желанието да се подкрепяме и така възникна идеята за Дамски клуб", казва неговият председател Румяна Дойнова. По думите й, той е създаден с..

публикувано на 04.05.24 в 08:10

Васко Кръпката и "Балкан Рок Трио" с концерт за българите в Мюнстер

В Мюнстер, Германия, българското дружество "Ян Бибиян" организира концерт по случай Седмицата на Европа.  Програмата предвижда участието на популярния и обичан български певец Васко Кръпката, хор "Ян Бибиян"&Ани Лозанова и на "Балкан Рок..

публикувано на 04.05.24 в 06:00