Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи зад граница ще посетят онлайн Плевенската панорама по случай Трети март

Снимка: pleven.bg

Община Плевен е организатор на виртуални екскурзии в Панорама „Плевенска епопея 1877“ за деца от български общности в чужбина. Инициативата е посветена на Националния празник 3 март и е в отговор на десетки детски писма с желанието да разгледат историческата забележителност онлайн.

С представители на българските общности вече са съгласувани виртуалните екскурзии на различни дати и в определен час. Първи са децата от българското неделно училище „Българче“ в Неапол – Италия, те ще разгледат Панорамата на 28 февруари в 11.00 ч. 

На 6 март забележителния историко-художествен музей ще видят сънародниците ни в Дъблин – Ирландия, а на 7 март от 11.00 ч. – децата от българското училище към Посолството на страната ни в Кралство Мароко. Определени са дати за деца от неделни училища в Испания , Белгия и Гърция.

На 13 март в 11.00 ч. празничен урок по родолюбие с виртуална беседа в историческия монумент ще имат учениците от българското неделно училище в Барселона (Испания). На 14 март в 11.00 ч. възпитаниците от българското неделно училище в Тарагона (Испания) в часа по българска история ще се запознаят онлайн със събитията от Плевенската епопея от 1877 г.

Със съдействието на Община Плевен екипът на Панорама „Плевенска епопея 1877“ вече е в готовност за осъществяването на виртуалните посещения.


В процес на организация е виртуална екскурзия в Панорамата с българските училища в Брюксел (Белгия) и в Атина (Гърция).

Снимки: pleven.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Матина Генкова-Мпофу

В света на детските книги на Матина Генкова-Мпофу

"Двата най-важни дни в живота са денят, в който си се родил, и денят, в който разбираш защо". Това гласи мисъл, приписвана на именития писател Марк Твен. Днешната събеседничка на Радио България тръгва по стъпките на любовта, които я отвеждат в друга..

публикувано на 01.07.24 в 12:40
Снимка: Българо-американска полицейска асоциация/Фейсбук

Българо-американската полицейска асоциация връчи стипендии на българи в САЩ

Стипендии в размер на 1000 щатски долара връчи Българо-американската полицейска асоциация (Б.А.П.А.) на сънародниците на Ричард Георгиев и Диана Гечева. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на Асоциацията, цитирана от БТА...

публикувано на 28.06.24 в 16:17
Снимка: Клуб на българските жени и семейства, Хамбург

Сънародници в Хамбург подготвят Втори фестивал на българската художествена литература

Изкушените от изящното слово могат да представят творбите си на Фестивала на българската художествена литература в Хамбург. " Приемаме заявки за участие на интересуващи се автори, читатели, актьори и обичащи художествено слово до 30 юни 2024 г." –..

публикувано на 28.06.24 в 08:25