Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи зад граница ще посетят онлайн Плевенската панорама по случай Трети март

Снимка: pleven.bg

Община Плевен е организатор на виртуални екскурзии в Панорама „Плевенска епопея 1877“ за деца от български общности в чужбина. Инициативата е посветена на Националния празник 3 март и е в отговор на десетки детски писма с желанието да разгледат историческата забележителност онлайн.

С представители на българските общности вече са съгласувани виртуалните екскурзии на различни дати и в определен час. Първи са децата от българското неделно училище „Българче“ в Неапол – Италия, те ще разгледат Панорамата на 28 февруари в 11.00 ч. 

На 6 март забележителния историко-художествен музей ще видят сънародниците ни в Дъблин – Ирландия, а на 7 март от 11.00 ч. – децата от българското училище към Посолството на страната ни в Кралство Мароко. Определени са дати за деца от неделни училища в Испания , Белгия и Гърция.

На 13 март в 11.00 ч. празничен урок по родолюбие с виртуална беседа в историческия монумент ще имат учениците от българското неделно училище в Барселона (Испания). На 14 март в 11.00 ч. възпитаниците от българското неделно училище в Тарагона (Испания) в часа по българска история ще се запознаят онлайн със събитията от Плевенската епопея от 1877 г.

Със съдействието на Община Плевен екипът на Панорама „Плевенска епопея 1877“ вече е в готовност за осъществяването на виртуалните посещения.


В процес на организация е виртуална екскурзия в Панорамата с българските училища в Брюксел (Белгия) и в Атина (Гърция).

Снимки: pleven.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Книгата "Български стъпки в далечна Бразилия" разказва за съдбите на българи-имигранти

В Националния етнографски музей в София (ул. Московска 6А) днес от 16.00 ч. ще бъде представена книгата на Даниел Методиев "Български стъпки в далечна Бразилия: имена, дати, истории и съдби".  В нея авторът, който от 10 години живее в Бразилия,..

публикувано на 21.06.24 в 08:35

Болградската гимназия посрещна журналисти от 18 българоезични медии по света

Сигнал за въздушна тревога прекъсна за кратко дискусиите във втория ден на Деветнадесетата Световна среща на български медии, организирана от БТА в Украйна. Делегатите на форума – журналисти от 18 българоезични медии по света – днес гостуват на..

публикувано на 20.06.24 в 17:54
Светлана Драгнева

Бесарабска българка взе наградата за разпространение на българската култура от българоезична медия в чужбина

Кореспондентката на Българската телеграфна агенция в Одеса Светлана Драгнева е тазгодишният носител на наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. Това стана ясно по време на 19-та Световна среща..

публикувано на 19.06.24 в 14:37