Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издават удостоверение за придвижване на българите, гласуващи в Унгария

Българското посолство в Будапещ
Снимка: mfa.bg

Във връзка с действащите в Унгария ограничения за движение след 20:00 ч., българското посолство в Будапеща ще предоставя удостоверение на всички български граждани, които ще гласуват на 4 април 2021 г. и на които се налага да се придвижват късно в изборния ден.

Удостоверението може да бъде изтеглено от уеб сайта на българското посолство в Унгария - ТУК. 

В Унгария има вечерен час от 20:00 ч. до 05:00 ч., като в този часови период гражданите могат да се движат навън само по наложителни причини или с  наличието на подписано от работодател удостоверение по образец.

Обръщаме внимание, че в Унгария гражданите са задължени да спазват дистанция от минимум 1,5 метра и да носят маски, които покриват носа и устата. Същите изисквания следва да се спазват и в избирателната секция, информира българското външно министерство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Михаела Аройо

Фотографът Михаела Аройо: Важно е да познаваме историята на бесарабските българи

Михаела Аройо е професионален фотограф от Варна и няма роднини или близки, които са бесарабски българи. Въпреки това, през 2019-а, впечатлена от едно свое пътуване на младежки фестивал в молдовско село, тя решава да се посвети сериозно на изследването..

публикувано на 25.09.24 в 10:50

Три български формации ще танцуват в Международната седмица на културата в Тюбинген

Фолклорният танцов клуб “Жарава” към българското училище “Родна Реч” в Тюбинген и народният хор “Искрици” ще участват в Международната седмица на културата в германския град, съобщиха от учебното заведение. В събитието, което ще се проведе на 28..

публикувано на 24.09.24 в 13:16
Среща между служебния външен министър Иван Кондов и вицепремиера на Молдова и външен министър Михай Попшой

Българската общност в Молдова е градивен елемент в двустранните отношения

В Ню Йорк на 79-та сесия на Общото събрание на ООН служебният външен министър Иван Кондов разговаря със своя колега от Молдова Михай Попшой, който е и вицепремиер на страната. „Голямата българска общност в Молдова е ключов градивен елемент на нашите..

публикувано на 23.09.24 в 12:37