Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Златна лаврова клонка“ за почетния ни консул в Намибия Михаил Михайлов

Снимка: МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи почетния знак на МВнР „Златна лаврова клонка“ на доскорошния почетен консул на България в Намибия архитект Михаил Михайлов. Отличието е за приноса му в развитието на отношенията между двете страни по време на близо 15-годишната му работа. 

„Уважението и доверието, което намибийските власти изпитваха към Вас, беше наистина много голямо. Вие бяхте повече от почетен консул, бяхте посланик на България. Вярвам, че през тези 15 години сте допринесли много за подобряването на нашите двустранни отношения“, заяви Захариева.

Михаил Михайлов бе освободен от поста почетен консул на 17 март 2021 г., като причината е окончателното му завръщане в България.

Изучавал дипломация, архитектура и музика, през 2010 г. Михаил Михайлов получава призванието „писателят на Африка“ от премиера на Намибия Нахас Ангула заради книгата му „Бушменска прокоба“, която се изучава в намибийските училища.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Банатските българи от Винга вдигнаха на крака публиката на роден фолкорен фестивал в Чикаго

Продължава четиринайсетото издание на най-големия български фолклорен фестивал в Северна Америка – “Верея” в Чикаго, предаде кореспондентът на БНР в града Елена Цанева. Започва най-мащабното българско събитие в Северна Америка – фестивалът “Верея”..

публикувано на 27.04.24 в 13:22
Илюстративно изображение

Диктовка по български език – за рождения ден на българското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Атина

С диктовка, посветена на 24 май, ще започнат честванията на 20-ата годишнина от създаването на българското неделно училище "Св.Св.Кирил и Методий" в Атина, Гърция. Диктовката ще се проведе на 10 май от 18:00 часа в сградата на школото на ул...

публикувано на 27.04.24 в 11:50

Асоциация "Асен и Илия Пейкови" в Рим отново организира конкурс "Моята българска бродирана риза"

На 11 май всеки българин, от всяко кътче на земята да се облече с бродирана риза, блуза, дреха, вратовръзка или коланче с българска шевица. Това е мечтата на българите в италианската столица, обединени в Асоциация "Асен и..

публикувано на 27.04.24 в 11:15