Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се представя в Украйна като туристическа дестинация

Снимка: архив

Най-популярното телевизионно предаване за пътешествия в Украйна „Орел и решка“ (което на български означава „Ези и тура“) посети България, за да се наслади на възможностите за туризъм, които предлага страната ни. Снимачният екип пристигна на 21 май по покана на Министерството на туризма по линия на рекламната кампания на България за пазар Украйна.

Екипът засне кадри от различни ключови туристически дестинации в България, сред които София, Пловдив, Казанлък, Старосел, Рилски манастир и други. 
Освен с културен туризъм, украинските зрители на „Орел и решка“ ще се запознаят с възможностите за балнео, спа и уелнес туризъм, винено-кулинарен, селски и екологичен туризъм.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25

Гл. ас. Радослав Йорданов: Няма как да опознаеш Дунава, ако не се "гмурнеш" в него

Лятото може да е незабравимо не само с почивка край морето, а и с разходка до дивите плажове на Дунава. Всяко от градчетата по бреговете на голямата река си има своето място, където човек може да разпъне чадър и да стъпи върху фините речните пясъци...

публикувано на 14.08.24 в 09:45

Възстановен е мостът на Кольо Фичето в град Бяла

След дългогодишна разруха, един от емблематичните мостове, строени от майстора зидар Кольо Фичето, е готов отново да посреща туристи.  Беленският мост е построен над река Янтра през 1865 - 1867 г. по нареждане на валията на Дунавския..

публикувано на 11.08.24 в 09:10