Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Гърция докато плажуват и гласуват

Снимка: БГНЕС

Наблюдава се висока избирателна активност в Гърция. Опашките пред секциите в Атина и на Халкидики са започнали от рано сутринта на 11 юли. Желаещи да гласуват има и по островите, както и в Солун.

Много български туристи се насочват към урните в Гърция, преди и по време на плаж. Приготвени са допълнителни бюлетини от дипломатическите мисии в случай, че има недостиг.

В Гърция машинно гласуване има само в Атина, в 4 секции. Там отчитат слаба избирателна активност. Опашки има пред секциите, където се гласува на хартия. В Гърция се гласува в 32 избирателни секции, с 12 повече от предходните избори.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27

В Рим работят за дигитална трансформация в обучението по български език и литература

В Българския кулутрен институт в Рим започна втората обучителна среща по проекта “Дигитална трансформация в обучението по български език и литература” към програма “Еразъм+”, КА2, Стратегически партньорства в областта на училищното образование...

публикувано на 11.05.24 в 17:44