Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Гърция докато плажуват и гласуват

Снимка: БГНЕС

Наблюдава се висока избирателна активност в Гърция. Опашките пред секциите в Атина и на Халкидики са започнали от рано сутринта на 11 юли. Желаещи да гласуват има и по островите, както и в Солун.

Много български туристи се насочват към урните в Гърция, преди и по време на плаж. Приготвени са допълнителни бюлетини от дипломатическите мисии в случай, че има недостиг.

В Гърция машинно гласуване има само в Атина, в 4 секции. Там отчитат слаба избирателна активност. Опашки има пред секциите, където се гласува на хартия. В Гърция се гласува в 32 избирателни секции, с 12 повече от предходните избори.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Северна Македония ще гласуват на евроизборите в Скопие и Битоля

На две места в Република Северна Македония – в посолството на България в Скопие и в Генералното консулство на страната в Битоля, българските граждани ще могат да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент на 9 юни. Общо 120 са..

публикувано на 21.05.24 в 08:42

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство..

публикувано на 18.05.24 в 17:04

Традиционни пехливански борби в Голо бърдо, Албания

Село Големо Острени, намиращо се в историко-географската област Голо бърдо в Албания, в която живее голяма част от българското национално малцинство, и през тази година беше домакин на пролетния турнир по свободна борба. Турнирът се провежда винаги..

публикувано на 18.05.24 в 10:50