Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парковете в София отново посрещат любители на книгите

Снимка: libsofia.bg
До края на август, столичните паркове се превръщат отново в "Зелени библиотеки". Седмото издание на инициативата, с организатор Столичната библиотека, включва в програмата си и различни артистични ателиета, много музика, както и срещи с писатели. Всяка събота и неделя, на различни открити места в София, читателите ще могат да оставят своя прочетена книга и да вземат нова. Днес и утре инициативата се провежда в парковете "Владимир Заимов"(пред Театър София) и "Гео Милев" (до Зала Фестивална). Следващите почивни дни домакини са Южният парк и Зоологическата градина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Икони на светци воини в изложба на варненския Военноморски музей

“Светци – воини и покровители на бойното поле” се нарича изложбата, с която Военноморският музей във Варна отбелязва Деня на храбростта и празник на българската армия. Експозицията включва 33 икони с образите на най-почитаните у нас светци воини,..

публикувано на 06.05.24 в 16:40
Мел Гибсън и Христо Живков

Българският актьор Христо Живков ще присъства в продължението на "Страстите Христови", макар и дигитално

Точно 20 години след излизането на изключително популярния филм по библейски мотиви  "Страстите Христови", неговият режисьор – Мел Гибсън ще снима продължение. Това съобщи официално самата компания на холивудската звезда и продукцията вече е в..

публикувано на 05.05.24 в 10:20
Георги Господинов

Георги Господинов се среща с българите в Швейцария

На 2 май писателят Георги Господинов ще се срещне със сънародниците ни в Швейцария. Това съобщават във Фейсбук от Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица". Срещата ще се проведе от 19:00 часа местно време в швейцарския..

публикувано на 02.05.24 в 05:35