Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майсторски клас на Дарина Славчева - награда за даровити деца

Снимка: предоставена от Дарина Славчева

Преди дни в Пловдив завърши майсторският клас, ръководен от Дарина Славчева. Известната народна певица проведе заниманията с осем деца, взели участие в МФФ „С песните на Кичка Савова“. В памет на своята именита учителка и като продължение на нейното дело, г-жа Славчева организира майсторския клас като награда за младите дарования, заедно с фондация „Кичка Савова“.

Нека припомним, че на последното, десето поред издание на
фестивала „С песните на Кичка Савова“, за пръв път бе връчена тази специална награда, учредена от едноименната фондация.

На гала концерта в залата на ФА „Тракия“, малките певци изпълниха песни от репертоара на Кичка Савова в съпровод на Дамян Йорданов – кавал, Димчо Енчев – гайда, Борислав Згуровски – акордеон.

Ралица Коларова
Сред документалните записи, предоставени от организаторите, за вас избрахме „Прочу се Стоян хайдутин“ в изпълнение на 12-годишната Ралица Коларова от гр. Нова Загора.

Гледайте и пълния запис на гала-концерта.

Снимките са предоставени от Дарина Славчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският посланик във Вашингтон Георги Панайотов и проф. Сузана Клинчарова

Проф. Клинчарова дарява своите записи на Библиотеката на Конгреса в САЩ

Българската арфистка проф. Сузана Клинчарова ще дари на Библиотеката на Конгреса на САЩ цялото си творчество, с което ще стане първият български музикант, който прави такъв жест, съобщи във Фейсбук посолството на България във Вашингтон. Така..

публикувано на 14.05.24 в 08:15

"Изваяни" е първата самостоятелна песен на Боби Иванчев от дует "Авеню"

Борислав (Боби) Иванчев е музикант подвластен на магията на радиото. Известен е като част от дует "Авеню", а сега първият му авторски сингъл "Изваяни" успешно пътешества в ефира, събирайки одобрението на слушателите. "Тази песен е послание", казва..

публикувано на 13.05.24 в 10:15

В Пловдив се открива XV Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”

Елитни солисти и ансамбли ще участват в петнайсетото издание на международния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”, който се открива днес в Пловдив. Началото ще бъде поставено от големия български цигулар Светлин Русев. Той ще изпълни..

публикувано на 12.05.24 в 06:00