Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пандемичната обстановка блокира някои избирателни секции в чужбина

| обновено на 14.11.21 в 11:03

Втората избирателна секция в Нова Зеландия – в Окланд, не можа да започне работа, след като по-рано вчера 13.11 посолството ни в Австралия и членовете на СИК-Окланд бяха уведомени, че заради влошената пандемична обстановка в града местните власти оттеглят даденото съгласие за провеждането на изборите на 14 ноември 2021 г.

Единствената възможност за сънародниците ни остана избирателната секция в Крайстчърч, която бе и първата секция, в която започна изборния ден. Два часа след нея започна и гласуването на българите в Австралия, съобщава МВнР.  

Заради случаи на заболели членове на комисии с коронавирус, в някои секции зад граница, ЦИК е изпратила спешно запитване до МВнР дали могат да бъдат заменени с резервни членове.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Преди да гласуват в Букурещ българи играха хоро

Хоро се изви преди обяд пред единствената секция в Румъния, където българите могат да гласуват за 50-о Народно събрание и за Европарламент. Тя е разположена в сградата на Посолството на България в Букурещ. 57 българи от София, Велико Търново, Монтана,..

публикувано на 09.06.24 в 16:00

Мая Падешка от Неапол: Хубавото е, че и много български туристи идват да гласуват

Изборният ден на сънародниците ни в Неапол върви спокойно. Още с отварянето на секцията е имало желаещи да гласуват . " В момента работим на пълни обороти " - каза за Радио България Мая Падешка. Тя е член на секционната избирателна..

публикувано на 09.06.24 в 15:35

В Истанбул отчитат ниска избирателна активност

Ниска е избирателната активност сред българските турци в Истанбул, предава специалният пратеник на БНР Мария Петрова. Преди да отворят, пред двете секции в училище Амбаарлъ в квартал "Авджълар" в Истанбул нямаше никакви избиратели, докато на..

публикувано на 09.06.24 в 14:13