Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добро темпо на изборния ден в Папенбург, Германия

Снимка: Немско- Българско Сдружение „Огнище“

„Ние вече се радваме на висока избирателна активност“, съобщи за Радио България председателят на изборната секция в германския град Папенбург Събина Христова. По думите ѝ, изборният ден е започнал без проблеми в 7:00 часа местно време, а комисията е съставена от подготвени в провеждането на изборите в чужбина български граждани. Изискване на немската страна е членовете на СИК да бъдат напълно ваксинирани или преболедували и ваксинирани. Ограничение при упражняване на изборното право няма. Задължително е носенето на маски в изборното помещение.

Масово хората гласуват за двата избора и към 11 часа местно време вече е имало 120 подадени бюлетинии. За сравнение, на вота през юли в този германски град са гласували малко над 250 български граждани.Всичко върви спокойно и организирано, към момента няма нарушение на изборния закон, нито каквото и да е действие, което да изисква особена намеса”, съобщи Събина Христова.

Три са секциите в германската провинция Долна Саксония – една в Папенбург и две в Хановер.

7 секции в Берлин и 5 в Мюнхен ще позволят на сънародниците ни там да гласуват спокойно

Редактор: Елена Каркаланова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На форум във Великобритания български неделни училища обменяха добри практики

Ролята на езика за съхраняване на националното самосъзнание в чужбина, теорията и практиката в урока по български език беше акцент на форум във Великобритания, посветен на сътрудничеството между държавните институции, неправителствените..

публикувано на 14.05.24 в 16:16

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27