Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добро темпо на изборния ден в Папенбург, Германия

Снимка: Немско- Българско Сдружение „Огнище“

„Ние вече се радваме на висока избирателна активност“, съобщи за Радио България председателят на изборната секция в германския град Папенбург Събина Христова. По думите ѝ, изборният ден е започнал без проблеми в 7:00 часа местно време, а комисията е съставена от подготвени в провеждането на изборите в чужбина български граждани. Изискване на немската страна е членовете на СИК да бъдат напълно ваксинирани или преболедували и ваксинирани. Ограничение при упражняване на изборното право няма. Задължително е носенето на маски в изборното помещение.

Масово хората гласуват за двата избора и към 11 часа местно време вече е имало 120 подадени бюлетинии. За сравнение, на вота през юли в този германски град са гласували малко над 250 български граждани.Всичко върви спокойно и организирано, към момента няма нарушение на изборния закон, нито каквото и да е действие, което да изисква особена намеса”, съобщи Събина Христова.

Три са секциите в германската провинция Долна Саксония – една в Папенбург и две в Хановер.

7 секции в Берлин и 5 в Мюнхен ще позволят на сънародниците ни там да гласуват спокойно

Редактор: Елена Каркаланова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Германският град Кобург: На добър път към дома, царю Фердинанд

"На добър път към дома, царю Фердинанд" – под това заглавие от пресслужбата на германския град Кобург разказаха за тържествената прощална църковна церемония, с която жителите на града се простиха с именития си съгражданин. Посмъртно пренасят в..

публикувано на 28.05.24 в 15:34

Рухна домът на Димитър Талев в Прилеп

Поради нехайство и след обилните дъждове в последните седмици, част от родната къща на писателя Димитър Талев - символ на българската история, се срина, предаде БГНЕС. Къщата, в която Талев се ражда, е първообразът на дома на фамилията Глаушеви от..

публикувано на 26.05.24 в 15:04

С българските букви и култура по света (СНИМКИ)

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е сред най-слънчевите в българския празничен календар. И не само защото 24 май е в разгара на пролетта, а защото традицията да честваме..

публикувано на 24.05.24 в 10:05