Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външно министерство евакуира българи от Южна Африка

Снимка: МВнР

10 българи са напуснали Република Южна Африка със съдействието на Министерството на външните работи. Те са евакуирани с румънски полет с други граждани на ЕС. За организацията на завръщането активно са съдействали българските посолства в Претория и Букурещ.

Българите са били втората най-многобройна група на борда след румънската. Те са излетели в 3:00 ч. на 30 ноември 2021 г. от международното летище на Йоханесбург с полет до Букурещ. Българското посолство в Букурещ е посрещнало евакуираните с автобус и те са извозени до Русе. Българското външно министерство е изказало благодарност на румънските партньори за оказаното съдействие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Йорданка Христова ще бъде гост на третия Парад на България в Чикаго

Грандамата на българската поп музика Йорданка Христова ще е специален гост на третия Парад на България в Чикаго по случай 24 май, съобщи bgvoice. Парадът събира на едно място всички български училища, фолклорни и танцови състави, културни..

публикувано на 17.04.24 в 22:05

Българка е бизнес журналист на годината в Австрия

Българката Марина Делчева-Гланчниг получи наградата "Милан Фрюхбауер", заедно с което и титлата "Бизнес журналист на годината" в Австрия. Сънародничката ни е първият носител на специалната награда, информира блогът на българите в Австрия "Меланж..

публикувано на 17.04.24 в 15:18

Изтича срокът, в който мисиите ни зад граница да поискат съгласие за провеждане на избори

Днес изтича срокът, в който ръководителите на българските мисии зад граница трябва да поискат съгласието на приемащата държава за провеждане на избори на 9 юни т.г. и разкриване на секции в дипломатическите и консулските мисии и извън тях...

публикувано на 14.04.24 в 10:58