Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвя се възможност за електронна заявка за туристическа виза за България

Снимка: архив

Работи се по дигитализацията на процеса на подаване на искане за туристическа виза, като се очаква следващите няколко месеца да започне поетапно пилотно тестване на такава платформа. Тя ще даде възможност на хората, които пристигат за туризъм в България, да подават документите дигитално и да плащат за услугата онлайн. Това каза заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова на изслушване в парламентарната комисия по туризъм. Възможността целият процес да стане дигитален е ограничена, допълни Петрова, цитирана от БТА.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Музеят на мозайките в Девня с Ден на отворените врати по повод своя годишнина

В Деня на отворените врати – 15 юни, за пръв път пред посетителите на Музея на мозайките в Девня ще бъдат представени и реставрираните находки, открити през 2023 година. Става въпрос за глинени съдове и лампи, изработени в стила на майсторите от..

публикувано на 15.06.24 в 08:15

Фестивал на цацата дава старт на летния сезон в Кранево

Любимият на малки и големи Фестивал на цацата поставя началото на морските приключения в курортното селце Кранево! Атрактивна програма, много музика, танци, игри и богата кулинарна селекция очакват гостите край северния ни черноморски бряг от 14..

публикувано на 14.06.24 в 11:10
Язовир Широка Поляна

Батак е много повече от красив град в Родопите с драматична история и живописна природа

За нас, българите, Батак е град-светиня! И до днес в него отеква ехото от трагичните събития, свързани с Априлското въстание през 1876 г. , когато по-голямата част от невинните жители на родопското градче са посечени от османския поробител –..

публикувано на 13.06.24 в 09:15