Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвя се възможност за електронна заявка за туристическа виза за България

Снимка: архив

Работи се по дигитализацията на процеса на подаване на искане за туристическа виза, като се очаква следващите няколко месеца да започне поетапно пилотно тестване на такава платформа. Тя ще даде възможност на хората, които пристигат за туризъм в България, да подават документите дигитално и да плащат за услугата онлайн. Това каза заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова на изслушване в парламентарната комисия по туризъм. Възможността целият процес да стане дигитален е ограничена, допълни Петрова, цитирана от БТА.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С великденско гмуркане в морето започва юбилейният сезон на остров Света Анастасия

Туристическият комплекс "Света Анастасия" край Бургас, който е и сред най-посещаваните български черноморски обекти, отбелязва 10-години от своето откриване като туристическа дестинация. Затова и туристическият сезон тази година започва по-рано –..

публикувано на 04.05.24 в 09:15

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15
Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50