Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Енергийната свързаност – акцент в срещата на българска делегация с гръцкия премиер Мицотакис

Снимка: Министерски съвет

Енергийната свързаност и сигурността на газовите доставки бяха акцент в срещата на българската правителствена делегация, водена от вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис днес. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Визитата е по покана на гръцкото правителство.

Василев подчерта важността на енергийната свързаност в региона за повишаване на сигурността на газовите доставки, особено при ескалацията на напрежението в Украйна. Той изрази увереността на българското правителство, че работата по изграждането на интерконектора между България и Гърция ще бъде завършена възможно най-бързо.

„Готови сме да работим заедно с Гърция по въпроса за снабдяването с електрическа енергия и да гарантираме, че няма да има прекъсване на доставките“, увери Василев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празникът на буквите – слънчев, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици

В петък, 24 май,  ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В отделни..

публикувано на 23.05.24 в 20:29

България днес - 23 май 2024 г.

В „България днес“ на 23 май правим обзор на най-важното от случилото се на Балканите през изминалата седмица, разказваме как 24 май, Денят на българската азбука, просвета и култура, се отбелязва по света, за дискусия, посветена на паметта и..

публикувано на 23.05.24 в 19:00

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09