Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В навечерието на 24 май

Българската култура и образование – в обсега на ново предаване на БНР

На 23 май слушайте „Часът на Радио България по програма „Христо Ботев“

В навечерието на празника на буквите, просветата и културата програма „Христо Ботев“ и програмата за чужбина на БНР - „Радио България“ - излизат с ново седмично предаване. 

"Часът на Радио България – по програма Христо Ботев" ще поставя акцент върху съхранението и разпространението на българската култура и българското образование по света - както сред нашите общности, така и сред хората, с които българите зад граница всекидневно общуват и живеят. Предаването ще представя и чужденци, които живеят и работят в България или такива, които са учили у нас и днес прилагат получените знания в своите държави. В продукцията ще залягат и избрани моменти от останалите тематични линии на Радио България. 

Екипът на Радио България има сериозна и дългогодишна традиция в работата с българските общности зад граница и с чужденците у нас, произтичаща от 88-годишната традиция на предаванията за чужбина на националното радио на български и чужди езици, чийто приемник е медията. Програма "Христо Ботев", от своя страна, е призвана да работи в подкрепа на българската култура, наука и образование и вече 53 години го прави безупречно. Ето защо, сътрудничеството между двете програми на БНР е естествено продължение на мисията им – да разпространяват българската култура и образование и да спомагат за опазване на националната идентичност и на чувството за принадлежност сред българите отблизо и далеч.

Предаването "Часът на Радио България – по програма „Христо Ботев" ще се излъчва всеки четвъртък от 10:00 до 11:00 часа на вълните на програма "Христо Ботев", като ще продължава своя живот и извън ефира – на уеб сайта на БНР в страницата на български език на Радио България, в платформата за подкасти на БНР – "Бинар" и в YouTube канала на Радио България. Водещ ще бъде Красимир Мартинов. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05

БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и ДПС, започва обединение вляво

БСП ще остане в опозиция и няма да подкрепи правителство с мандата нито на ГЕРБ, нито на ДПС. Решението е взето от Националния съвет на БСП. Това каза пред журналисти Атанас Зафиров, който ще изпълнява функциите на временен председател на БСП на мястото..

публикувано на 15.06.24 в 17:25
Атанас Зафиров

Атанас Зафиров сменя Корнелия Нинова на лидерския пост в БСП

За временен председател на БСП на мястото на подалата оставка след лошото представяне на левицата-столетница Корнелия Нинова на изборите е избран Атанас Зафиров. До 10 ноември трябва да бъде извършен прекият избор на постоянен лидер на социалистите,..

публикувано на 15.06.24 в 14:42