Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В навечерието на 24 май

Българската култура и образование – в обсега на ново предаване на БНР

На 23 май слушайте „Часът на Радио България по програма „Христо Ботев“

В навечерието на празника на буквите, просветата и културата програма „Христо Ботев“ и програмата за чужбина на БНР - „Радио България“ - излизат с ново седмично предаване. 

"Часът на Радио България – по програма Христо Ботев" ще поставя акцент върху съхранението и разпространението на българската култура и българското образование по света - както сред нашите общности, така и сред хората, с които българите зад граница всекидневно общуват и живеят. Предаването ще представя и чужденци, които живеят и работят в България или такива, които са учили у нас и днес прилагат получените знания в своите държави. В продукцията ще залягат и избрани моменти от останалите тематични линии на Радио България. 

Екипът на Радио България има сериозна и дългогодишна традиция в работата с българските общности зад граница и с чужденците у нас, произтичаща от 88-годишната традиция на предаванията за чужбина на националното радио на български и чужди езици, чийто приемник е медията. Програма "Христо Ботев", от своя страна, е призвана да работи в подкрепа на българската култура, наука и образование и вече 53 години го прави безупречно. Ето защо, сътрудничеството между двете програми на БНР е естествено продължение на мисията им – да разпространяват българската култура и образование и да спомагат за опазване на националната идентичност и на чувството за принадлежност сред българите отблизо и далеч.

Предаването "Часът на Радио България – по програма „Христо Ботев" ще се излъчва всеки четвъртък от 10:00 до 11:00 часа на вълните на програма "Христо Ботев", като ще продължава своя живот и извън ефира – на уеб сайта на БНР в страницата на български език на Радио България, в платформата за подкасти на БНР – "Бинар" и в YouTube канала на Радио България. Водещ ще бъде Красимир Мартинов. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 21 юни 2024 г.

В последния работен ден от седмицата в „България днес“ ще ви поканим на българско кино в Рим. Ще поговорим за духовното значение на предстоящия важен християнски празник - Петдесетница с Видинския митрополит Даниил и ще обобщим по-важното от..

публикувано на 21.06.24 в 19:00

Тръгват германските влакове между София и Бургас

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и посланикът на Германия Ирене Мария Планк представиха модернизираните немски вагони втора употреба, придобити от БДЖ, предаде БГНЕС. Те ще обслужват дестинацията София -..

публикувано на 21.06.24 в 17:01
Съавтор на една 16-те статии с участие на INSAIT е единайсетокласничката Рени Паскалева от ПЧМГ, участник в лятната изследователска програма на INSAIT за ученици.

Българският INSAIT изпреварва Кеймбридж на знаков форум за изкуствен интелект

Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет е с повече статии на Computer Vision and Pattern Recognition Conference (CVPR’24) от знакови западни университети. Конференцията, която тази..

публикувано на 21.06.24 в 16:55