Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Цветница патриархът призова да се молим за мир в Украйна

4
Негово Светейшество патриарх Неофит
Снимка: БГНЕС

Нека вярата ни в тържеството на доброто и на живота, да ни крепят и да ни дават сили пред лицето на всяко зло и особено пред това, на което заедно с целия свят сме свидетели вече два месеца – братоубийствената война в братската православна Украйна – една ужасна трагедия, с която всички ние живеем и които съпреживяваме като братя по вяра и род на страдащите от нея. Това каза по повод празника Вход Господен в Йерусалим българският патриарх Неофит.



Той призова да молим Бог "да смекчи сърцата на тези, в чиято власт е силата да прекратят войната и смъртта на хилядите невинни жертви“.



Патриархът подчерта, че християните навлизаме в Страстната седмица до Пасха с радостна надежда, защото сме в очакване на празника Възкресение Христово.

Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Дарът на Петдесетница е живот в изобилие

В осмата неделя след Възкресение Христово отбелязваме един от най-важните празници за християнството – Петдесетница. В този ден Светият Дух – Третото Лице на Светата Троица слиза на земята, за да осени дванайсетте апостоли, събрани на молитва..

публикувано на 23.06.24 в 05:30

Черешова задушница е!

Всяка година в съботата преди големия християнски празник Петдесетница Църквата отбелязва втората за годината Задушница, която народът е нарекъл Черешова задушница, защото винаги съвпада със сезона на черешите. В календара на Българската..

публикувано на 22.06.24 в 05:30

Книгата „Българската Църква в Предпоследните времена“ поставя акцент върху избора на Български патриарх

Броени дни преди патриаршеския избор, в София (зала "София Сити"), богословът Георги Тодоров представи книгата си "Българската Църква в Предпоследните времена", която предизвика бурни дискусии в социалните мрежи, съобщава форумът Православна България..

публикувано на 18.06.24 в 18:49