Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Аржентина засилват сътрудничеството си в икономиката и културата

Снимка: архив

На работно посещение в София пристигна Хорхе Милтон Капитанич, губернатор на аржентинската провинция Чако. Целта на визитата му е да подпомогне развитието на отношенията между България и Аржентина в областта на икономиката, културата и науката.

Възможностите за бъдещи доставки на храни и засилване на търговията между двете страни г-н Капитанич обсъди с Петър Крайчев, и.д. директор на Генерална дирекция „Двустранни отношения“ и директор на дирекция „Америка“ в МВнР. В момента Аржентина увеличава производството на горива и газ за своя пазар, но също и за да противодейства в бъдеще на недостига в световен мащаб, е посочил Капитанич. Той се срещна и с български инвеститори, които имат намерение да развиват бизнес със слънчоглед и царевица в провинция Чако, както и проекти в областта на използването слънчевата енергия. Визитата на аржентинския губернатор ще приключи със среща с вицепрезидента на България Илияна Йотова, с която ще обсъдят актуални въпроси, свързани с многобройната българска диаспора в провинция Чако.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 23 май 2024 г.

В „България днес“ на 23 май правим обзор на най-важното от случилото се на Балканите през изминалата седмица, разказваме как 24 май, Денят на българската азбука, просвета и култура, се отбелязва по света, за дискусия, посветена на паметта и..

публикувано на 23.05.24 в 19:00

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09
Костенурка на разходка в Осоговската планина

Отбелязваме Световния ден на костенурката

На 23 май отбелязваме Световния ден на костенурката – най-застрашената група гръбначни животни на земята. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки . Те са защитени от Закона за биологичното разнообразие и търговията с тях,..

публикувано на 23.05.24 в 12:59