Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сериозни нарушения в доизграждането на автомагистрала “Хемус”

Снимка: БГНЕС

Финансовото министерство съобщи за сериозни нарушения в доизграждането на автомагистрала "Хемус", установени по време на проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция. Ведомството реагира по повод твърдения на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за липсата на констатирани нарушения.

Обект на проверката е станал договор между Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Автомагистрали“ ЕАД за доизграждане на АМ „Хемус“ в участъци 7, 8 и 9 на обща стойност 1,35 млрд. лв. без ДДС. Сред основните констатации са, че договорът е сключен при завишени анализни цени в общ размер на над 18 млн. лв., както и при завишени цени на различни материали и дейности по строителството на посочените участъци от магистралата. Установено е също заобикаляне на Закона за обществените поръчки при превъзлагането на дейности от "Автомагистрали" ЕАД по 15 договори за проектиране.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за обилни валежи в сряда за 7 най-южни области на България

В сряда , 29 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 13°, в София 9°. През деня ще има разкъсана облачност с превалявания. Главно в Южна България има условия за интензивни явления и градушки. Максималните температури ще са от..

публикувано на 28.05.24 в 19:40

България днес - 28 май 2024 г.

В „България днес“ на 28 май отделяме специално място на българите в Цариброд, а информационният повод е сключеното споразумение между БНР и Радио-телевизия Цариброд, по силата на което ще се обменят предавания и рубрики. Ние използвахме случая и..

публикувано на 28.05.24 в 19:00
Съветът на Европа

Отчетен е напредък на България срещу прането на пари

След 2022 г. България подобрява работата срещу прането на пари и финансирането на тероризма, посочва доклад на комисията на Съвета на Европа. Данните показват, че страната постига напредък по 10 от 12 показателя. Същевременно по нито един от..

публикувано на 28.05.24 в 16:01