Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Географският център на България привлича природолюбители в дните на Узана поляна фест

Снимка: uzanafest.gabrovo.bg

Необикновени емоции сред природата в разгара на лятото обещава превърналият се в традиция екологичен фестивал в местността Узана край Габрово. Топло посрещане на всички, за които общуването със и сред природата е вдъхновяващо, много музика, изкуства, знания и споделени емоции обещават дните от 22 до 24 юли.


“Узана поляна фест“ се организира от Община Габрово и е част от „зелените“ инициативи, посветени на опазването на природата. Устремен към екологичното поведение и грижата за природата, фестивалът е платформа за среща на зелените идеи и успешните екологични модели, арт инициативи и здравословни продукти.

За гостите е обособен безплатен палатков лагер в близост до поляната на феста, а специално разкрита екологична автобусна линия ще извозва желаещите да се включат в „зеления“ фестивал от автогарата в Габрово до Узана и обратно.

Съставил: Весела Кръстева

Снимки: uzanafest.gabrovo.bg
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивал на драконовите лодки в езерото Панчарево край София

На 29 и 30 юни езерото в Панчарево край София е домакин на Фестивала на драконовите лодки. През двата дни на гребната база ще се провеждат състезания с драконови лодки, които всеки може да наблюдава. Фестивалът с вход свободен..

публикувано на 29.06.24 в 09:05
Карлос Насар

Карлос Насар с три постижения над световния рекорд

Месец преди началото на олимпийските игри в Париж Карлос Насар подобри три световни рекорда във вдигането на тежести, които обаче няма да му бъдат признати, тъй като не са постигнати на състезание от най-висок ранг – олимпиада, световно или..

публикувано на 29.06.24 в 09:03

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30