Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Географският център на България привлича природолюбители в дните на Узана поляна фест

Снимка: uzanafest.gabrovo.bg

Необикновени емоции сред природата в разгара на лятото обещава превърналият се в традиция екологичен фестивал в местността Узана край Габрово. Топло посрещане на всички, за които общуването със и сред природата е вдъхновяващо, много музика, изкуства, знания и споделени емоции обещават дните от 22 до 24 юли.


“Узана поляна фест“ се организира от Община Габрово и е част от „зелените“ инициативи, посветени на опазването на природата. Устремен към екологичното поведение и грижата за природата, фестивалът е платформа за среща на зелените идеи и успешните екологични модели, арт инициативи и здравословни продукти.

За гостите е обособен безплатен палатков лагер в близост до поляната на феста, а специално разкрита екологична автобусна линия ще извозва желаещите да се включат в „зеления“ фестивал от автогарата в Габрово до Узана и обратно.

Съставил: Весела Кръстева

Снимки: uzanafest.gabrovo.bg
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова

Има опасност от сериозна политическа криза

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи ситуацията у нас като “ изключително нестабилна ”. “ Има голям опасност от сериозна политическа криза, която да направи така, че да не можем да се справим с Плана за възстановяване и устойчивост, с оперативните..

публикувано на 29.06.24 в 13:53
Епископ Сионий (вляво)

Камбанен звън посрещна мощите на Св. Евтимий Търновски в катедралата “Св. Александър Невски”.

Величкият епископ Сионий – игумен на Троянския и на Бачковския манастир, донесе мощите на Светия патриарх Евтимий Търновски в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”, която огласи събитието с камбанен звън. Светинята беше поставена до..

публикувано на 29.06.24 в 12:23

Заловиха хакера “Емил Кюлев”, пробил базата данни на държавни институции, банки и юридически лица

Софийската градска прокуратура задържа за срок до 72 часа и привлезе като обвиняем хакера, представящ се в онлайн пространството с псевдонима “Емил Кюлев” – бивш банкер и едно от лицата на ъндърграунда след падането на комунистическия режим...

публикувано на 29.06.24 в 11:27