Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още осем области с противоепидемични мерки

Снимка: БГНЕС

В нови осем области от днес се въвеждат противоепидемични мерки заради разпространяването на коронавирус – това са Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Стара Загора и Хасково. Така областите, попадащи в етап 1 от Националния оперативен план за справяне с пандемията от Covid-19, стават общо деветнайсет. 

В тях са задължителни носенето на маски в лечебни и здравни заведения, в обекти за предоставяне на социални услуги, спазването на физическа дистанция от минимум 1,5 м в места със струпване на хора, работа от разстояние при възможност. От 23 юли противоепидемични мерки ще бъдат въведени и на територията на област Ловеч. 


По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седмицата започва с приятно пролетно време

В понеделник  минималните температури в страната ще са между 9 и 12°, в София 9°. През деня ще е слънчево, но над Североизточна България ще се заоблачи и на места там след обяд ще превали. Максималните температури ще са от 20 до 25°, по морето и..

публикувано на 26.05.24 в 16:32
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Служебният премиер Димитър Главчев ще се срещне с шефа на НАТО Йенс Столтенберг

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в София. На 27 май той ще приветства пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която заседава в столицата. Приветствия ще направят също председателя на Парламентарната асамблея на..

публикувано на 26.05.24 в 16:12
Калин Стоянов

България няма да допусне намеса и дезинформация в изборите на 9 юни

С Министерството на електронното управление и Централната избирателна комисия няма да допуснем намеса в евровота и парламентарния вот на 9 юни, увери служебният вътрешен министър Калин Стоянов пред Парламентарната асамблея на НАТО  в София. „Понятието..

публикувано на 26.05.24 в 14:13