Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата започва с приятно пролетно време

Снимка: БТА

В понеделник минималните температури в страната ще са между 9 и 12°, в София 9°. През деня ще е слънчево, но над Североизточна България ще се заоблачи и на места там след обяд ще превали. Максималните температури ще са от 20 до 25°, по морето и по-ниски, в столицата - 21°. 

По Черноморието ще е облачно, на север след обяд ще превали. От изток ще нахлува студен въздух. Температурите ще са 17-20°. Морската вода е 18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е слънчево, след обяд над Източна Стара планина ще превали. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до 15°, на 2000 м. до 7°.

Във вторник до обяд ще е слънчево. След обяд на много места ще превали.

В Европа на Пиренейския п-ов ще е слънчево. Дъждовна облачност ще има над Британските о-ви, западната, централната и северната част на континента. Ще вали особено след обяд над Скандинавския п-ов, Полша и Украйна. Предимно слънчево ще е във Финландия и Източна Европа.

На Балканите ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали.

В Лондон и Париж ще е 16 и 18°. В Берлин и Москва се очакват 25 и 23°. В Рим и в Атина ще е 26°. В Белград и в Букурещ ще е 28° и 24, в Истанбул 23°. Най-топлата европейска столица ще е Мадрид с 31°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 14 и 24°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 22 и 27°. В Лос Анжелис се очакват 19°, в Маями и в Мексико сити ще e 33 и 32°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще 11 и 21°. В Дубай и в Йерусалим ще е 38 и 28°. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вече 30 години обучение на френски език предлага Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

Дарителството и визионерството по отношение прогреса на родната наука и просвета е белязало развитието на висшето образование в България. Благодарение на предприемаческия дух и родолюбието, което пази у себе си през десетилетията в странство, Евлоги..

публикувано на 17.06.24 в 11:50

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15