Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български учители от 12 държави участват в международната Еразъм+ седмица

Снимка: Здравка Маслянкова

Във Великотърновския университет се провежда четвъртата международна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“. На събитието 60 учители от 35 училища зад граница представят добри практики в обучението по български език, география и история на България и извънкласни дейности. Предвижда се част от преподавателите да преминат обучение в Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогическите специалисти към ВТУ.

“Агенцията за българите в чужбина отново отваря врати за сънародниците ни и е готова да съдейства”, заяви по време на срещата Райна Манждукова, директор на държавната институция. Във форума участват представители на 12 държави - Австрия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Кипър, Полша, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Франция и Чехия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На форум във Великобритания български неделни училища обменяха добри практики

Ролята на езика за съхраняване на националното самосъзнание в чужбина, теорията и практиката в урока по български език беше акцент на форум във Великобритания, посветен на сътрудничеството между държавните институции, неправителствените..

публикувано на 14.05.24 в 16:16

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27