Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската опера гостува с най-новото от репертоара си в Пловдив

Снимка: operasofia.bg

Софийската опера и балет гостува на сцената на Античния театър в Пловдив с емблематични спектакли от три жанра. Началото е на 6 и 7 август с един от най-предпочитаните мюзикъли от световните сцени – "МАММА МIА" (с музика и текст на членовете от попгрупата АББА Бени Андершон и Бьорн Улвеус). Директорът на  Софийската опера и режисьор на спектакъла акад. Пламен Карталов обещава, че не само нашата, но и чуждестранната публика ще усети по различен начин театралното пресъздаване на популярните песни от репертоара на групата.

Друг зрелищен спектакъл, новост в репертоара на Софийската опера, е балетът "Хиляда и една нощ" по музика на азербайджанския композитор Фикрет Амиров. Премиерата на сцената на Античния театър в Града под тепетата е на 16 август, непосредствено след гастрола на нашите водещи балетисти Марта Петкова и Цецо Иванов в "Мариинския театър" в Санкт Петербург. По думите на акад. Пламен Карталов, публиката в Пловдив ще има възможност да види едно истинско балетно бижу, което блести със своята ориенталска екзотика и ще остави без дъх дори най-претенциозния зрител.


По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Песента свързва младата Виктория Асенова с автори на хитове в Италия

Когато човек открие таланта в себе си, нищо не е в състояние да го спре да се развива и да върви по пътя на мечтите. Дарба да пее и да се изявява на сцената притежава младата изпълнителка Виктория Асенова. Тя е започнала да се занимава с музика още в..

публикувано на 20.04.24 в 07:05

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15