Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български дронове ще извършват карго полети в ЕС

Снимка: Facebook / Dronamics

Още до края на 2022 г. ще стартират карго полети с български безпилотни товарни самолети в Средиземноморието, а през 2024 г. и в България. Карго полетите на българските дронове ще започнат първоначално в Малта и Италия, като постепенно ще се разширява обхватът им.

Това стана ясно при посещението на министъра на иновациите и растежа Александър Пулев в “Дронамикс" - български технологичен стартъп, който работи по създаването и оперирането на безпилотни самолети за доставки на товари.

Компанията е разработила собствен дрон, наречен „Черният лебед“, като крайната ѝ цел е да улесни логистиката и начина на пренасяне на товари, с доставка още в същия ден.

.
По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод излъчи тримата кандидати за Български патриарх

След дълго заседание, продължило няколко часа, Светият синод излъчи тримата митрополити, измежду които трябва да бъде избран новият Български патриарх. Това са Ловчанският митрополит Гавриил, Врачанският митрополит Григорий и Видинският митрополит Даниил...

публикувано на 20.06.24 в 18:15

Рая Назарян от ГЕРБ е председателят на 50-ото Народно събрание

Номинираната от ГЕРБ Рая Назарян е избрана за председател на 50-ото Народно събрание. За нея гласуваха 131 народни представители, "против" - 66 депутати, 39 се въздържаха. Другите участници в съревнованието за поста бяха Виктория Василева от..

публикувано на 20.06.24 в 14:05

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58