Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново мобилно приложение улеснява връзката между българите по света

Снимка: angelsforbulgaria.com

Благотворителна организация, създадена в Лондон с цел да подпомогне подобряването на живота на нуждаещите се у нас, създаде ново мобилно приложение. То представлява своеобразен канал за комуникация и взаимопомощ за българите, живеещи навсякъде по света. Всеки негов потребител напълно безплатно може да рекламира своя бизнес, да потърси съвет или услуга.


И ако досега цялата тази информация бе разпръсната из множество различни групи в социалните мрежи, то вече има свой нов дом, където всичко е на едно място. С помощта на интерактивна карта, която обхваща целия свят, всеки може да открие търсената стока или услуга в най-близкия обект до дома или офиса. 


През 2021 година организацията, създадена по идея на Стела Иванова, бе един от финалистите в кампанията на Българското национално радио "Будител на годината", спечелен тогава от Лео Кадели, когото заради мисията му да помага на всеки българин в нужда, наричат „албанецът с българска душа“.

Снимки: angelsforbulgaria.com



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

1 милион лева се предоставят за ремонт на храм "Св. Иван Рилски" в Лондон

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерски съвет за 2024 г., чрез което се предоставят 928 188 лв. за реконструкция, ремонт и оборудване на храм "Св. Иван Рилски", намиращ се в сградата на Българското посолство в гр. Лондон,..

публикувано на 18.09.24 в 16:47

Танцьорите от българската фолклорна група "Бременските танцьори" в Германия си търси нови попълнения

Днес сънародниците ни от фолклорна група за народни песни и танци "Бременските танцьори" в немския град Бремен започва репетициите си за новия творчески сезон. Фолклорната формация е създадена през септември 2016 година към Немско-българското сдружение..

публикувано на 18.09.24 в 06:25

Български ученици в Рим съживяват паметта за първото българско училище в Чипровци, създадено през 1624 г.

Едно необичайно откриване на новата учебна година направиха учениците и учителите от българско училище "Асен и Илия Пейкови" в Рим и Флоренция.  На събитието присъстваха посланикът на България в Италия Н.Пр. Костадин Коджабашев, както и Монсеньор..

публикувано на 16.09.24 в 15:05