Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бум на чуждестранните туристи в София

Снимка: Sofia Free Tour

90% е ръстът на чуждестранните туристи в София спрямо 2021 година, съобщи за БНР директорът на столичното общинско предприятие по туризъм Иво Маринов. Средният престой на чуждестранните туристи в столицата е почти три дни. Най-многобройни са гостите от Германия, Израел, Румъния, Италия, Великобритания и Испания.

Разработват се продукти-маршрути, които не изискват връзка с туроператор. Такива са изготвените карта "Опознай птиците на София", чрез която в три от парковете на града могат да се наблюдават над 250 вида птици, и "Винена карта на София". "Карта на стрийт арт-изкуствата" предвижда разглеждане на професионално направени графити. Работи се също по карти на архитектурното наследство от периода след 1945 година, на вековните дървета в София и на занаятчийските бири.

БНР подкасти:

Още от категорията

"Tripper Travel Guide" с препоръка на всяка цена да посетим Военноморския музей във Варна

Военноморският музей във Варна бе включен в пътеводителя "Tripper Travel Guide", където попадна в списъка със задължителни за посещение забележителности на черноморския ни град. Освен това, музеят е получил и специална грамота от британската..

публикувано на 11.09.23 в 11:30

3 в 1 – съчетанието море, планина и село е хитът на сезон 2023

Къде, освен в България, човек може да съчетае слънчевите бани на морето с прохладата и зеленината на планината и благините на селския туризъм? Това лято, къщите за гости и семейните хотели, предлагащи въпросната комбинация 3 в 1, бяха резервирани на..

публикувано на 05.09.23 в 11:05
Пещера

Пещера “Бисерна” на Шуменското плато отвори за посетители

Една от най-красивите български пещери – “Бисерна” на Шуменското плато, е достъпна за туристи. Природният обект има статут на обект за научни изследвания и приема посетители само два пъти годишно. Отварянето на пещерата е съобразено с биологичния..

публикувано на 02.09.23 в 16:35