Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Платформа ще подпомага българските младежи да се справят с негативните си емоции

Снимка: pixabay

Виртуална стая, в рамките на мобилното приложение "Разкажи Ми" ще помага на младежите да преодолеят отрицателните емоции като тревожност, самота, тъга, страх и гняв, съобщиха от УНИЦЕФ България.

Достъпът е безплатен и анонимен за всички до 24-годишна възраст и техните родители. Предвидени са специални обяснения за различните състояния, както и съвети за повишаване на самочувствието, релаксиращи упражнения за намаляване на тревожността и подобряване на съня. Родителите също ще могат да научат как да подкрепят емоционално децата си.

Новата платформа е резултат от вече проведената национална кампания на УНИЦЕФ България "Отвъд усмивките. Как си всъщност?", която имаше за цел да подкрепи децата и младежите в България да се справят с тревожността и депресията и да наблегне на важността на психичното здраве.

Онлайн приложението може да бъде свалено на електронно устройство: 

App store: http://ios.razkazhimi.online

Google Play: http://android.razkazhimi.online


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините се завръщат

През нощта ще бъде ясно и вятърът ще стихне. Утре ще бъде слънчево, следобед – горещо. Максималните температури ще бъдат предимно между 32° и 37°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Следобед ще има незначителна купеста..

публикувано на 29.06.24 в 18:30

Сравнително малко нарушения по Черноморието установи Министерството на туризма

От началото на летния туристически сезон по Черноморието са извършени над 170 проверки и са установени шест нарушения, като за четири от тях са съставени административни актове, съобщи в Бургас Иван Виделов, директор на Дирекция “Контролна и..

публикувано на 29.06.24 в 16:05
Илияна Йотова

Има опасност от сериозна политическа криза

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи ситуацията у нас като “ изключително нестабилна ”. “ Има голям опасност от сериозна политическа криза, която да направи така, че да не можем да се справим с Плана за възстановяване и устойчивост, с оперативните..

публикувано на 29.06.24 в 13:53