Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Зелена Странджа" кани на "дълга разходка" между Бургас и Сарафово

Снимка: @zelenastrandja

Сдружение „Зелена Странджа“ организира есенни походи за любителите на природата. Те са по маршрути в Странджа и в района на Бургас. Следващата събота /22 октомври/ от сдружението планират да се проведе „Дългата разходка“ от Бургас до Сарафово. През годините тази инициатива се е провеждала два пъти през нощта, а сега ще е в дневна форма.

Целта е да се измине разстояние от 45 км - изцяло по равен терен, по брега на морето. Маршрутът между двете точки ще бъде изминат 3 пъти, отиване и връщане, като всеки може да се откаже по всяко време. Началото на похода ще е от 10 часа, от Пантеона в Морската градина. Не е нужно предварително записване, предава БНР Бургас.

Още от категорията

Пекин позволи на китайски туристи да пътуват организирано до България

Китай включи България в групата от страни, до които организирани туристически групи имат право да пътуват, съобщи китайското министерство на културата и туризма. Решението влиза в сила незабавно.  Ограниченията за пътуване на организирани туристи от..

публикувано на 10.08.23 в 12:12

Детски ясли за птици, плаващи острови, музей и екопътека – добре дошли в резервата „Сребърна“

Намираме се накрая на България, съвсем близо до град Силистра, където Дунав напуска територията на страната ни и продължава през Румъния, за да се влее в Черно море. Едва на 17 км от най-северния български град, въздухът е кристален, а погледът се..

публикувано на 09.08.23 в 10:30

По следите на звездите в района на Камен бряг

От това лято гостите на село Камен бряг (на Северното Черноморие) могат да наблюдават звездите от модерната астрономическа обсерватория в двора на кметството. Съоръжението е с автоматизиран купол и с 360 градусов обхват, позволяващ да се проследява..

публикувано на 07.08.23 в 13:50