Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България в снимки

На "Празник на бозата" в Радомир

Преди броени дни в Радомир се проведе за поредна година празникът на бозата. Това градче, на по-малко от 50 километра югозападно от София, е известно преди всичко с майсторски приготвената балканска напитка, известна и любима в почти всички страни от региона. Местният етнографски музей представи направата на боза, така както са я приготвяли още от векове, а местните жители предлагаха на площада своите специалитети и ръкоделия. Празникът даде повод на самодейни групи от Радомир и околните села да играят народни танци, а гостите от своя страна не изпуснаха възможността да „тропнат“ и по едно хорце. 

Снимки: Владимир Владимиров

По публикацията работи: Анна Фуцкова

Още от категорията

Разходка по снежните пътеки на Витоша

За много жители и гости на българската столица разходката на Витоша – планината, издигаща се в непосредствена близост до града, е едно незаменимо удоволствие. Само половин час отнема стигането до местността "Златните мостове" на Витоша, откъдето..

публикувано на 18.01.24 в 12:58

Разходка из склоновете на българските ски курорти

Тази зима започна с необичайно топло време, но макар че в по-ниската част от страната все още няма сняг, в планините ски сезонът вече е официално открит, за радост на любителите на зимните спортове.  Много хора избират близката до София планина Витоша..

публикувано на 05.01.24 в 09:45

София в цветовете на Коледа

И коледните градчета в София носят настроение и празничност ...  Снимки: Красимир Мартинов

публикувано на 16.12.23 в 23:29