Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна акция в помощ на пернишко училище обедини българи, живеещи в САЩ

Снимка: chicago.bg

Перничани от Чикаго събраха 4000 долара в помощ на VIII-о основно училище “Кракра Пернишки” в близкия до София град. Учебното заведение спешно се нуждае от ремонт на съществуващия физкултурен салон, където учениците да могат да спортуват през зимата.

Средствата, преведени от САЩ по сметката на училището, са събрани с помощта на търг, в който били разпродадени артикули на ФК "Миньор", таекуондо клуб "Спартак", боксови ръкавици на братята Кубрат и Тервел Пулеви и други. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Българска памет" работи с децата в историческите диаспори

Над 7000 деца от българската историческа диаспора в Украйна, Молдова, Сърбия, Северна Македония и Албания се превърнаха в своеобразни посланици на европейската идея в своите държави след семинарите на Фондация "Българска памет“. Това каза председателят на..

публикувано на 17.05.24 в 09:59

Наши дарители оборудваха компютърни зали в две албански училища с етнически българи 

Обединената гимназия в с. Шищавец и Средното училище в с. Борье, община Кукъс в Албания,  в които се обучават етнически българи, се сдобиха с два компютърни кабинета благодарение на дарение, направено от Сдружение "Захари Стоянов". Учениците получиха..

публикувано на 16.05.24 в 17:05

На форум във Великобритания български неделни училища обменяха добри практики

Ролята на езика за съхраняване на националното самосъзнание в чужбина, теорията и практиката в урока по български език беше акцент на форум във Великобритания, посветен на сътрудничеството между държавните институции, неправителствените..

публикувано на 14.05.24 в 16:16