Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна акция в помощ на пернишко училище обедини българи, живеещи в САЩ

Снимка: chicago.bg

Перничани от Чикаго събраха 4000 долара в помощ на VIII-о основно училище “Кракра Пернишки” в близкия до София град. Учебното заведение спешно се нуждае от ремонт на съществуващия физкултурен салон, където учениците да могат да спортуват през зимата.

Средствата, преведени от САЩ по сметката на училището, са събрани с помощта на търг, в който били разпродадени артикули на ФК "Миньор", таекуондо клуб "Спартак", боксови ръкавици на братята Кубрат и Тервел Пулеви и други. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: VIII Международен конкурс по четене на български език

Българчета от цяла Европа се състезаваха в конкурс по четене на родния си език

Общо 37 българчета от 15 неделни училища в чужбина се състезаваха на VIII международен конкурс по четене на български език за ученици от първи и втори клас в чужбина "Аз Буки Веди". Събитието се състоя на 8 юни 2024 г.   в сградата на спортен к луб..

публикувано на 18.06.24 в 12:55
Мустафа Акан

Все повече изселници в Турция се стремят да учат български език

Българските изселници в Турция искат бъдещето на тяхната общност да е свързано с България, за да не предпочитат по-младите поколения страните от Западна Европа, казва пред БНР Мустафа Акан от изселническата организация "Балкански турци" в Одрин...

публикувано на 18.06.24 в 12:19

Представители на българските медии зад граница почетоха делото на Христо Ботев

На път за Одеса, участниците в 19-ата Световна среща на българските медии, организирана от БТА, почетоха делото на Христо Ботев в Браила, Румъния. Генералният директор на БТА Кирил Вълчев и Евгени Веселинов, главен редактор на "BulgariCA" в..

публикувано на 18.06.24 в 12:10