Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гръцко нашествие от туристи в края на идващата седмица

Рилски манастир
Снимка: rilskimanastir.org

Хиляди гръцки туристи се очаква да посетят България през трите почивни дни на следващата седмица заради националния им празник, съобщават туроператорите в южната ни съседка. Почти изчерпани са свободните места за екскурзии до нашата страна.

Силен интерес има към автобусните екскурзии до Бургас и Варна. Студентите предпочитат тридневен отдих в Банско, а групи пенсионери се организират да посетят българските манастири. Наред с всичко това много са и индивидуалните туристи, които залагат на разходка, пазаруване и СПА почивка у нас.

“След две години пандемия гърците желаят да използват хубавото време и празничните дни за кратък отдих от Дубай до Банско”, коментират туристическите агенции най-продаваните дестинации.

БНР подкасти:

Още от категорията

Пещера

Пещера “Бисерна” на Шуменското плато отвори за посетители

Една от най-красивите български пещери – “Бисерна” на Шуменското плато, е достъпна за туристи. Природният обект има статут на обект за научни изследвания и приема посетители само два пъти годишно. Отварянето на пещерата е съобразено с биологичния..

публикувано на 02.09.23 в 16:35

Сезонът по морето до момента буди недоволство сред заетите и оптимизъм сред експертите в туризма

По-кратък от очакванията и по-лош от прогнозите – така описват най-общо летния туристически сезон хотелиерите и ресторантьорите в най-големия ни морски курорт Слънчев бряг. Там, а и на повечето места по Черноморието вече са факт по-ниските цени на..

публикувано на 02.09.23 в 11:15
Къмпинг „Шкорпиловци“

Очертава се "горещ" сезон за къмпинг туризма и през септември

За месец септември резервациите на каравани, бунгала и кемпери са се увеличили почти два пъти в сравнение със същия период на миналата година, показват данни на karavani.bg – най-голямата платформа за къмпинг у нас. Над 50% от..

публикувано на 01.09.23 в 10:17